реклама 468

събота, 14 март 2009 г.

Пожар и стрелба във Владая

владая

Къща горя на улица "Алеко Константинов" 18 във Владая, а труп на мъж беше намерен след погасяването на огъня.

От МВР потвърдиха, че убитият е 73-годишният стопанин на къщата Борис Василев. Той е бил вдовец и е живеел сам. Не е криминално проявен.

Възрастният мъж е бил измъчван до смърт от трима маскирани, които накрая са запалили трупа му. По непотвърдена информация са отрязани и няколко пръста от ръката му.

Снощи към 22,38 ч. на тел.166 е получено съобщение за пожар в къща на ул."Алеко Константинов" в кв."Владая".

По мобилния си телефон жител на квартала уточнил, че малко по-рано е намерил своето и кучето на съседа си отровени, а като отишъл в дома на възрастния комшия, го открил в безпомощно състояние.

По думите му, веднага след като наближил дома на съседа си, от него излезли трима маскирани с тъмни дрехи, които побягнали в посока към центъра на Владая. При опита им да ги догони заедно със свои приятели, тримата произвели изстрели по тях.

Междувременно и на дежурния телефон на пожарната 160 е съобщено, че на вече посочения в полицията адрес, гори къща и има убит човек. Към мястото незабавно са насочени три противопожарни автомобила и линейка, изпратени са автопатрули от Шесто РУ, местопроизшествието е запазено, районът е заграден.

По време на потушаването на пожара в стая на първия етаж на къщата е намерено тялото на 73-годишния стопанин. Смъртта му е констатирана от екип на СМП.

По тялото му няма огнестрелни рани, но има следи от насилие. Предстои причината за смъртта да бъде установена след експертиза, като експертите не изключват и задушаване в резултат на задимяването при пожара.

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на СДВР и криминалисти от Шесто РУ. Предстои втори оглед.

По първоначални данни вероятно нападателите са разполагали с информация, че собственикът на имота може да държи в къщата си пари - доход от редовен наем на магазин в центъра на София.

Съседка на убития тази нощ Борислав Василев във Владая обяснява, че около 22 часа е чула три последователни гърмежи, подобни на пиратки, идващи от дома на Василев.

Час по-късно са пристигнали няколко пожарни и тя и семейството й са видели как гасят избухналия пожар в дома на Василев, предаде БНР.

Впоследствие от сина си разбрала, че 73-годишният Василев е убит и ограбен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар