реклама 468

сряда, 11 март 2009 г.

Убийство и палеж във Владая

www.express.bg -> общество -> Убийство и палеж във Владая

11 Март 2009 | 09:45

Тялото на 73-годишният Борис Василев e открито в запалена къща в столичния квартал „Владая” късно снощи. Полицията издирва трима мъже, за които се предполага, че са извършили убийството и са подпалили къщата на възрастния човек.

Пожарът в двуетажната къща на улица „Алеко Константинов” №18 в столичния квартал Владая, избухнал снощи към 22,40 часа, съобщиха от МВР. Сигналът за пожара е получен на тел. 166. По мобилния си телефон жител на квартала уточнил, че малко по-рано е намерил своето и кучето на съседа си отровени, а като отишъл в дома на възрастния комшия, го открил в безпомощно състояние. По думите му, веднага след като наближил дома на съседа си, от него излезли трима маскирани с тъмни дрехи, които побягнали в посока към центъра на Владая. При опита им да ги догони заедно със свои приятели, тримата произвели изстрели по тях.

Междувременно и на дежурния телефон на пожарната 160 е съобщено, че на вече посочения в полицията адрес, гори къща и има убит човек. Към мястото незабавно са изпратени три противопожарни автомобила и линейка, изпратени са автопатрули от Шесто РПУ, местопроизшествието е запазено, районът е заграден.

По време на потушаването на пожара в стая на първия етаж на къщата е намерено тялото на 73-годишния стопанин, живял на адреса. Възрастният човек няма регистрации в МВР, вдовец е, има син и дъщеря, но живеел сам в къщата. Смъртта му е констатирана от екип на Спешна помощ. По тялото му няма огнестрелни рани, но има следи от насилие. Предстои причината за смъртта да бъде установена след експертиза, като експертите не изключват и задушаване в резултат на задимяването при пожара.

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на СДВР и криминалисти от Шесто РПУ. Днес ще бъде извършен повторен оглед в опожарената къща. По първоначални данни вероятно нападателите са разполагали с информация, че собственика на имота може да държи в къщата си пари – доход от редовен наем на магазин в центъра на София, съобщиха от МВР.

Предстои изясняване на обстоятелствата около нападението, казаха още от полицията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар