реклама 468

неделя, 4 януари 2009 г.

Новини / Старини :-)

Бясна лисица днес е ухапала куче във Владая. Била е заловена, но ветеринарната служба е предприела тотална ваксинация на домашните животни там, тъй като не се знае кого още е ухапало побеснялото животно.

Болните от бяс животни са изключително агресивни и нападат и хора. Заразените домашни любимци могат да не познаят стопаните си. Ухапването от бясно животно е заразно. Въпреки, че болестта се лекува от 19-ти век, благодарение на ваксината открита от френския биолог Луи Пастьор, тя е опасна и за хората и трява да се вземат незабавни мерки при инцидент.

Владайската гора реално е обща с Кладнешката и тази на Рударци и Мърчаево. Местните жители следва да са нащрек. Често се случва при откриване на бясни диви животни да се срещат и няколко поредни рецидиви следващите няколко месеца. Хората трябва да са наблюдателни и за поведението на домашните си животни.

Туристите, които посещават тази част на Витоша също трябва да се движат с повишено внимание в гората.

Вслучай, че се натъкнете на побесняло животно, трябва незабавно да уведомите РЕГИОНАЛНАТА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА СЛУЖБА - ПЕРНИК, адрес: ул. П.К.ЯВОРОВ №26, телефон: 076/21344

Източник: http://www.kladnica.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар